Zaagmolenweg

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn bouwt Woonforte 91 tijdelijke sociale huurwoningen (maxiaal 20 jaar). Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen. Woonforte verwacht na de bouwvakantie 2022 de woningen op te leveren aan de nieuwe huurders.

Veel gevraagd over Zaagmolenweg

Wat voor woningen komen er aan de Zaagmolenweg?

Aan de Zaagmolenweg komen drie type woningen:

  • 25 studio's van 22,5 m2
  • 45 tweekamerappartemeten van 36 m2
  • 21 driekamerappartementen van 54 m2

Is de huurprijs al bekend voor de appartementen aan de Zaagmolenweg?

Nee, de huurprijs maken we later bekend. 

Wanneer zijn de woningen van de Zaagmolenweg klaar om in te wonen?

De verwachting is dat de woningen klaar zijn na de zomervakantie in  2022. Dit is afhankelijk van flora- en fauna onderzoek, de aansluiting van nutsvoorzieningen (elektra en water) en de weersomstandigheden. De verhuur van de appartementen start al eerder.  Houd onze berichtgeving in de gaten voor start van de verhuur. 

Informatie over onze nieuwbouwprojecten vindt u op onze website. U kunt zich aanmelden voor het nieuwbouwjournaal. Zo blijft u op de hoogte van het allerlaatste nieuws van Woonforte. U ontvangt het nieuwbouwjournaal wanneer er nieuws is.

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning aan de Zaagmolenweg?

Inschrijven is nog niet mogelijk. We maken in 2022 bekend wanneer u kan inschrijven. Houd onze berichtgeving in de gaten.

De woningen van de Zaagmolenweg worden aangeboden via Huren in Holland Rijnland. Om te reageren op de woningen moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij www.hureninhollandrijnland.nl. De toewijzing gaat bij deze woningen net even anders. Een intakegesprek maakt deel uit van de toewijzing van de woning. 

Waarom zijn de woningen aan de Zaagmolenweg tijdelijk?

Het woningtekort is groot. Ook in Alphen aan den Rijn. Om snel op dit tekort in te spelen bouwen wij tijdelijke woningen. Tijdelijke woningen worden namelijk veel sneller gebouwd dan permanente woningen. De verwachting is dat de woningen maximaal 20 jaar blijven staan.