Seniorenwoningen

Woonforte verhuurt ook woningen speciaal voor senioren. 55-plussers krijgen voorrang op deze woningen. U herkent de woningen aan de roze balk in de advertentie op Huren in Holland Rijnland. 

Veel gevraagd over Seniorenwoningen

Verhuurt Woonforte ook woningen speciaal voor senioren?

Algemeen

Ja, Woonforte verhuurt ook seniorenwoningen. U herkent de woningen op www.hureninhollandrijnland.nl aan de roze balk in de advertentie.

De woningen zijn speciaal gebouwd of aangepast voor senioren. Ze zijn meestal gelijkvloers en toegankelijk voor looprek of scootmobiel. De woningen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en winkels op loopafstand. 

Verhuurt Woonforte ook woningen in een verzorgingshuis?

Algemeen

Nee, voor een plaats in een verzorgingshuis of verpleeghuis heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg. U kunt contact opnemen via  (0900) 249 24 90 of www.ciz.nl.

Moet ik ingeschreven staan voor een seniorenwoning?

Algemeen

Ja, om een seniorenwoning te huren van Woonforte moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij www.hureninhollandrijnland.nl.

Verhuurt Woonforte ook woningen met voorrang voor senioren?

Algemeen

Ja, Woonforte doet dat op 2 manieren:

  1. Woonforte verhuurt een aantal seniorenwoningen met voorrang voor 55+.

    Zijn er geen geïnteresseerden in deze leeftijdscategorie? Maar is er wel interesse van woningzoekenden onder de 55 jaar? Dan verhuurt Woonforte de woning aan een van deze woningzoekenden op basis van de langste inschrijfduur. Geïnteresseerden met een leeftijd van 55 jaar of ouder krijgen echter altijd voorrang, ongeacht hun inschrijfduur.

  2. In ons doorstroomproject, Passend (t)huis, krijgen 50+ers die een eengezinswoning leeg achterlaten voorrang op speciaal uitgekozen woningen. Op onze website leest u meer informatie over Passend (t)huis.